Росія відмовляється ділити моря - МЗС

Вівторок, 14 липня 2009, 19:15

Українська сторона наполягає на продовженні переговорів з розмежування Керченської протоки та вважає, що відмова делегації РФ від переговорів не відповідає ні чинним двостороннім домовленостям, ні міжнародному праву.

Про це йдеться у коментарі МЗС України, повідомляє прес-служба відомства.

"Останнім часом офіційні чинники Російської Федерації почали відмовлятись вести переговори з Україною про розмежування Керченської протоки державним кордоном", - йдеться у заяві.

"Така позиція РФ не відповідає домовленостям, досягнутим як в рамках переговорного процесу з розмежування Азовського і Чорного морів та Керченської протоки, так і зобов’язанням російської сторони, взятим за договором між Україною і Росією про українсько-російський державний кордон", - наголосили у МЗС.

Міністерство нагадує, що відповідно до статті 5 даного договору, Україна і РФ зобов’язалися врегулювати питання, які відносяться до "суміжних морських просторів", зокрема, й в Керченській протоці, "угодою відповідно до норм міжнародного права".

"Українська сторона наголошує на неприпустимості порушення договору про державний кордон та наполягає на продовженні переговорів з розмежування Керченської протоки з метою скорішого вирішення цього наболілого питання в інтересах обох держав", - зазначили у МЗС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування