Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бютівець зрозумів, що у Луценка не готові боротися з гральними автоматами

Вівторок, 14 липня 2009, 21:24

Близько 10% гральних закладів з тих, що існували в Україні з моменту ухвалення закону про заборону грального бізнесу, продовжують працювати.

Про це на прес-конференції заявив депутат від БЮТ Валерій Писаренко, повідомляє УНІАН.

За його словами, до набрання чинності законом про заборону грального бізнесу, до 70% залів ігрових автоматів перебували в тіні, і сьогодні 10% з цієї кількості продовжують працювати.

"Нам потрібно ще дуже багато працювати, щоб в містах і селах України не залишилося жодного ігрового автомату", - сказав депутат і додав: "Кількість грошей, які надійшли до бюджету України від штрафів за порушення закону про заборону грального бізнесу, сьогодні дорівнює нулю".

"На жаль, сьогодні ми не бачимо жорстких заходів з боку Податкової інспекції і МВС, які призводили б до накладення штрафів і їх сплати. Міліція і податківці виявилися не готовими до боротьби з таким потужним негативним явищем, як ігрові автомати", - заявив Писаренко.

Він переконаний, що як тільки щодо господарів нелегальних гральних закладів буде порушено кримінальні справи, ситуація різко зміниться.

"Кримінальна відповідальність поширюється не лише на господарів ігрових автоматів, а й на тих, хто грає", - сказав він.

Депутат повідомив, що звернувся до керівництва МВС і ДПАУ з проханням посилити роботу з припинення незаконної роботи гральних закладів.

"Ще тиждень тому я надіслав відповідні листи Юрію Луценку і Сергію Буряку щодо необхідності проведення тренувань і роз`яснень серед особового складу очолюваних ними відомств з питань протидії незаконному гральному бізнесу. Дуже погано, коли міліціонер, прийшовши до працюючого ігрового залу, не знає, що йому робити", - сказав Писаренко.

При цьому він відзначив, що кожний керівник районного управління МВС має бути звільненим, якщо на його території виявлено ігровий зал чи підпільне казино. "Відповідні розпорядження вже видано по МВС, і тепер ми побачимо, як вони виконуватимуться", - додав він.

Також Писаренко відзначив, що для припинення роботи нелегальних гральних закладів необхідно налагодити кооперацію між міліцією і податковою інспекцією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування