Гелетей: Єдина причина мого звільнення - близькість до Балоги

Середа, 15 липня 2009, 08:31

Колишній керівник Управління держохорони Валерій Гелетей вважає, що президент Віктор Ющенко звільнив його з цієї посади через близькість до екс-глави секретаріату президента Віктора Балоги.

"Ані від президента, ані від глави секретаріату Віри Ульянченко я не чув якихось зауважень щодо моєї роботи чи роботи УДО. Очевидно, єдина причина – моя близькість до колишнього глави секретаріату Віктора Балоги – вона надто велика, на їхню думку", - сказав Гелетей в інтерв'ю кореспонденту "Комерсант-Україна".

Він зазначив, що не ініціював свою відставку і до минулої п'ятниці не знав, що його хочуть звільнити, "хоча здогадувався, звісно".

"До речі, фактично указ президента про миє звільнення був підписаний саме у п'ятницю, він просто датований сьогоднішнім днем (14 липня). Дізнавшись про це, 10 липня я вийшов із відпустки і зустрівся з президентом, уточнив, чи дійсно він прийняв таке рішення, після чого ми подякували одне одному і розсталися", - розповів Гелетей.

При цьому, за його словами, із правової точки зору при його звільненні "були допущені порушення".

"І справа навіть не у відпустці – не були дотримані деякі процедури. Але це не важливо. Я одразу сказав, що не буду подавати до суду, не буду оскаржувати своє звільнення й виконаю указ президента", - додав Гелетей.

На запитання, чим він займатиметься тепер, після звільнення з посади начальника УДО, Гелетей сказав: "Насамперед я відпочину – у мене є 45 днів відпустки, яку я проведу з родиною. А коли цей час мине, ви дізнаєтеся про моє наступне місце роботи".

Як відомо, президент указом від 14 липня звільнив Гелетея з посади начальника Управління державної охорони, яке займається охороною перших осіб держави, і призначив на його місце Олександра Бірсана.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування