Справи про замахи на Тимошенко, Луценка і Жванію не закриті

Середа, 15 липня 2009, 09:21

Справи про замахи на життя політиків Юлії Тимошенко, Давида Жванії та Юрія Луценка досі розслідуються.

Про це сказав колишній начальник Управління держохорони Валерій Гелетей в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

Відповідаючи на запитання, чи підтвердилися дані про замахи на відомих політиків, про які він заявляв раніше, Гелетей сказав:

"Одного разу я заявляв про підготовку замахів – на Юлію Тимошенко, Давида Жванію та Юрія Луценка. Я хочу вас запитати – як мої слова мали підтвердитися? Повинні були вбити когось з охоронюваних осіб?"

"Моя інформація про замахи була абсолютно правдивою, і підтвердження цьому – той факт, що відповідна кримінальна справа досі розслідується. Якби це була дезінформація, справу б уже закрили", - заявив він.

Екс-начальник УДО підтвердив, що також розслідувалися погрози екс-главі секретаріату президента Віктору Балозі – у 2008 році йому нібито погрожував один із високопоставлених чиновників в уряді.

"Там теж було розслідування. Я ним не займався, тому не коментуватиму", - сказав Гелетей.

Він також підтвердив, що були й інші повідомлення про підготовку замахів на відомих політиків.

"У нас неодноразово були повідомлення про загрозу життю охоронюваних осіб. І щоразу ми посилювали охорону в залежності від того, наскільки серйозна погроза. Такі повідомлення завжди були і будуть хоча б з тієї причини, що в країні є неадекватні і психічно хворі люди, які виношують плани злочинів проти чиновників", - сказав Гелетей, який до 14 липня очолював УДО, що охороняє перших осіб держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...