Генпрокуратура намагається позбавити Лозінського угідь

Середа, 15 липня 2009, 10:49

Генеральна прокуратура у ході перевірки виявила грубі порушення законодавства при передачі Кіровоградською обласною радою 26,4 тис. гектарів мисливських угідь в користування ТОВ "Мисливське господарство "Голованівське".

Генпрокуратурою вживаються заходи щодо припинення протиправного користування державними землями, повідомляє прес-служба ГПУ.

Зокрема, Генпрокуратура подала до господарського суду Києва позов про визнання незаконним та скасування рішення Кіровоградської обласної ради та договору про умови ведення мисливського господарства з ТОВ "Мисливське господарство "Голованівське".

Як відомо, раніше президент Віктор Ющенко наголосив на необхідності завершення вирішення питання щодо незаконності придбання мисливських угідь у Кіровоградській області екс-депутатом БЮТ Віктором Лозинським, якого звинувачують в умисному вбивстві громадянина Валерія Олійника на Кіровоградщині.

16 червня на угіддях Голованівського району Кіровоградської області відбувся інцидент за участю Лозінського, екс-начальника райвідділу міліції Голованівского району Михайла Ковальського та екс-прокурора Голованівського району Євгена Горбенка, у результаті якого від численних кульових поранень Олійник загинув.

За попередніми даними слідства, ці посадові особи завдали Олійнику важких тілесних ушкоджень умисно.

Печерський райсуд Києва 6 липня обрав Ковальському й Горбенку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 2 місяці. Лозінський позбавлений депутатського мандату і недоторканності та оголошений у розшук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News