Рада навздогін Семенюк визнала її роботу поганою

Середа, 15 липня 2009, 12:41

Спеціальна контрольна комісія з питань приватизації визнала незадовільною роботу Фонду державного майна України щодо виконання Державної програми приватизації у 2008 році

Про це повідомляє інформаційне управління Верховної Ради.

Законом про Державний бюджет на 2008 рік було встановлено завдання з надходження коштів від приватизації державного майна у сумі 8 млрд. 924 млн. 114.4 тис гривень.

Однак, 12 грудня 2008 року планове завдання з надходження коштів від приватизації до Державного бюджету України було зменшено у 14,7 разів - до 607 млн. 145 тис. гривень. Скориговане завдання Фонд державного майна за звітний період виконав на 79,42 відсотки (до Державного бюджету перераховано тільки 482 млн. грн.).

На думку членів Комісії, організаційна робота Фонду по забезпеченню та проведенню приватизації державного майна за звітний період була не ефективною. За звітний період кількість збиткових підприємств в управлінні ФДМУ зросла вдвічі.

Народні депутати зазначали також, що Фонд державного майна України та його регіональні відділення не забезпечили належний рівень контролю за обліком об'єктів державної власності, договорів оренди державного майна та їх переукладанням.

За підсумками 2008 року встановлене Державним бюджетом України завдання з надходження коштів від оренди державного майна виконано на 124 відсотки. Всього від оренди за 200 рік надійшло 682 млн. грн. (план - 550 млн. грн.) Члени Комісії наголошували, що ситуація зі значним перевиконанням планових надходжень від оренди повторюється з року в рік (у 2007 році план було виконано на 163 відсотки), що може свідчити про свідоме заниження планових завдань.

За підсумками обговорення ухвалено рішення в якому Кабінету Міністрів, зокрема, рекомендовано подати пропозиції про внесення змін до законодавства в частині підвищення відповідальності уповноважених осіб держави за ефективність здійснення функцій з управління корпоративними правами.

Народні депутати вважають, що уряд повинен зобов´язати міністерства та відомства формувати переліки об´єктів, що пропонуються до передачі в оренду з урахуванням планових показників надходження коштів від оренди державного майна.

Комісія має намір вернутися до Голови Верховної Ради з проханням надати доручення Рахунковій палаті про проведення повного аудиту діяльності Фонду державного майна України за 2009 рік.

Фонд держмайна до кінця 2008 року очолювала Валентина Семенюк.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування