Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ хоче карати посадовців, що проникають в комп’ютери журналістів

Середа, 15 липня 2009, 15:58

Депутат від БЮТ Віктор Уколов пропонує парламенту ввести кримінальну відповідальність за навмисне проникнення (втручання) посадових осіб до комп’ютерів журналістів з метою заволодіння інформацією на електронних носіях.

Про це сказано в законопроекті № 4594, зареєстрованому в Раді 3 червня.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що незважаючи на стрімкий розвиток Інтернету, діяльність у глобальній мережі не врегульована законодавчо.

"Власники засобів масової інформації, посадові особи намагаються проникати в електронно-обчислювальні машини журналістів з метою ознайомлення або копіювання інформації", - пише автор.

У зв'язку з цим депутат пропонує встановити відповідальність за такого роду діяння.

Зокрема, законопроектом пропонується доповнити статтю 45-1 закону про інформацію нормою, відповідно до якої навмисне проникнення в комп'ютери журналістів, у тому числі на робочому місці, з метою заволодіння інформацією на електронних носіях, здійснюване будь-якою посадовою особою, тягне кримінальну відповідальність відповідно до Кримінального кодексу.

При цьому законопроект не передбачає змін до Кримінального кодексу і не уточнює, який саме вид відповідальності можуть тягнути такі дії.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування