Україна поскаржиться в Брюсселі на грецького дипломата

Середа, 15 липня 2009, 16:46

Посольство Греції у Україні проводить внутрішнє розслідування інциденту, який стався між грецьким консулом і громадянкою України Валентиною Малєй, яка хотіла отримати візу на поїздку до Греції.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв, який у вівторок особисто мав бесіду з послом Греції в Україні.

"Посол Греції запевнив, що на даному етапі триває внутрішнє розслідування зазначеного інциденту, знімаються усі пояснення, і як тільки будуть отримані результати, посол пообіцяв поінформувати про це українське суспільство", - сказав Єлісєєв.

Він також повідомив, що в середу має відбутися зустріч посла з Малєй.

Він висловив сподівання, що в ході цієї зустрічі цей прикрий інцидент буде врегульовано.

Крім того, Єлісєєв пообіцяв поінформувати про цей інцидент представників Європейського Союзу.

"Завтра у Брюсселі я обов’язково доведу до відома про цей інцидент європейських чиновників. Хочу запевнити, що по всіх інстанціях ми відреагуємо адекватно", - запевнив дипломат.

Він також повідомив, що українська сторона отримала матеріали стосовно цього інциденту. "На жаль, доти, доки існуватиме візовий режим, навіть суперлібералізований, подібні прикрі випадки будуть траплятися", - сказав Єлісєєв, зауваживши, що найкращим виходом із ситуації є запровадження безвізового режиму.

Як повідомлялося, Малєй у Консульстві Греції в Києві відмовили у туристичній візі на підставі того, що вона, мовляв, підозріло часто їздить до Греції.

Як розповіла сама Малєй, консул Дімітріос Міхалопулос "ляпнув її паспортом по столу, гепнув рукою"

"І раптом – я ледве повірила власним очам: консул витягнув шию, вирячився й почав до мене кривлятися, розтягнув губи й очі пальцями... Тоді він різко підскочив до скляної перегородки, що нас розділяла й кілька разів стукнув по ній рукою навпроти моїх очей, спочатку кулаком, ніби бив мене в обличчя, а потім долонею – наче намагався дати ляпас... Я була шокована й не могла вимовити ні слова... Почувши лайку й гупання, до нас із іншої кімнати визирнув якийсь консульський клерк – схоже, це був охоронець, – він занепокоєно глянув на консула. Я забрала паспорт і покинула приміщення", - розповіла вона.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...