Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У КВУ хочуть, щоб кандидати у президенти виклали за себе по 1,5 мільйони

Середа, 15 липня 2009, 17:31

Голова Комітету виборців Олександр Черненко вважає за доцільне збільшення грошової застави для кандидатів у президенти у 2-3 рази з 500 тис. до 1-1,5 мільйони гривень.

"Очевидно, потрібно збільшити заставу до 1-1,5 млн.", - сказав Черненко Українським новинам.

На думку голови КВУ, чинна норма про заставу для кандидатів на посаду президента в 500 тис. гривень дає змогу виборчим штабам основних кандидатів реєструвати технічних учасників президентської гонки.

"500 тис., що існують зараз, насправді не є якоюсь перешкодою для технічних кандидатів, тому що для штабів основних політичних сил, які реєструють технічних кандидатів, 500 тис., які вони дадуть, - це не гроші", - зазначив він.

На думку Черненка, збільшення грошової застави більш як у 3 рази також недоцільно, тому що це може виключити з виборчого процесу рейтингових кандидатів.

"Я вважаю, що якщо кандидат набирає хоч 1%, те це означає декількасоттисячну підтримку, і він повинен мати право участі у виборах. Якщо кандидат набирає кілька тисяч голосів, то він - технічний", - сказав він.

Голова КВУ також зазначив, що грошова застава для кандидатів на пост глави держави - нормальна світова практика, і поряд з віковим цензом така вимога повинна використовуватися у виборчому процесі.

Як відомо, раніше віце-спікер Микола Томенко запропонував збільшити заставу з 0,5 до 10 млн. гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування