Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати Лозінського кажуть, що слідство перетворилося на "побиття"

Середа, 15 липня 2009, 17:34

Адвокати Віктора Лозінського, Євгена Горбенка і Михайла Ковальського заявляють, що слідство у їх справі не відбувається, а права звинувачених нехтуються.

Про це йдеться в листі адвокатів до ЗМІ.

"Ми вимушені довести до відома громадськості, що сьогодні слідство в "справі Лозінського" не відбувається. Замість цього має місце виключно оформлення Генпрокуратурою замовлення суспільства на резонансне "побиття" представника політичної сили, що є при владі", - наголошується в заяві.

"Це штучне та сплановане дійство відбувається на жаль, за участю найвищих посадових осіб держави, під їх особистим контролем та сценарієм. Таке втручання та нехтування засадами кримінального процесу вже поставило під сумнів будь-які майбутні результати розгляду справив суді", - зазначають адвокати.

Серед фактів порушення кримінального процесу вони наводять численні заяви президента і політиків із "навішуванням ярликів убивць", публікацію матеріалів досудового слідства у ЗМІ, а також те, що покази одного зі свідків, на які опирається слідство були дані за відсутності адвоката.

"Численні порушення з боку органів досудового слідства, пов'язані з недопуском адвокатів до підзахисних на перших етапах слідства, відмовою від вчасного і належного розгляду клопотань адвокатів про проведення додаткових експертиз, нехтування вимогами закону про проведення додаткових експертиз, нехтування вимогами закону щодо забезпечення таємниці слідства та принципів його об'єктивності і всесторонньості – усе це робить орган досудового слідства посібником справжнього злочинця в справі громадянина Олійника", - наголошують адвокати.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...