Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НУ-НС хочуть, щоб ОБСЄ спостерігала за російським флотом

Середа, 15 липня 2009, 19:15

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про звернення парламенту до ОБСЄ щодо фіксації фактів систематичного порушення законів України військовослужбовцями Чорноморського флоту РФ на території України, що може спровокувати силові акції.

Авторами документу є депутати від НУ-НС Іван Заєць, Ярослав Джоджик та Андрій Давиденко.

Текст документу на сайті парламенту відсутній.

Водночас інформація про цей проект постанови є на сайті Української народної партії, членами якої є автори документу.

"Верховна Рада звертається до ОБСЄ щодо необхідності створення спостережної групи з представників міжнародних організацій, яка б здійснювала спостереження за виконанням РФ та Україною угод по ЧФ РФ", – йдеться у документі.

"Реалізація постанови сприятиме політичній стабільності, оскільки незаконні дії російських військових в Україні можуть спровокувати силові акції й привести до непотрібного загострення ситуації у Причорноморському регіоні загалом", - вважають депутати.

Депутат Заєць, який є одним із авторів законопроекту, нагадав, що "представники ЧФ РФ систематично порушують українські закони та підписані міжнародні договори по ЧФ протягом всього часу перебування в Україні".

Зокрема, за його словами, "російські військові відмовляються виконувати рішення українських судів, чинять силовий опір судовим виконавцям, неконтрольовано переміщують суверенною територією України російських військовослужбовців, техніку, боєприпаси".

"Останньою краплею терпіння стало перевезення 8 липня 2009 ЧФ РФ крилатих ракет без узгодження з компетентними органами України на порушення всіх міжнародних угод та українського законодавства. Цьому потрібно рішуче покласти край", - наголошує Заєць.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування