Богословська вже заговорила про фальсифікації на виборах

Середа, 15 липня 2009, 19:48

З усіх принципових поправок до проекту змін до закону про вибори президента, при підготовці до другого читання була врахована лише одна поправка, яка дозволяє формувати виборчкоми не парламентським фракціям, а кандидатам у президенти.

Про це повідомила депутат від фракції Партії регіонів Інна Богословська, повідомляє Ліга.net.

"Якщо говорити про офіційну процедуру, то, відповідно до порівняльної таблиці…прийнята тільки одна позиція - щодо формування виборчих комісій", - сказала вона.

"Дійсно, погодився комітет Омельченко (з питань державного будівництва), який розглядав це питання, з тим, що вони (комісії) будуть формуватися кандидатами у президенти, а якщо цього буде недостатньо, будуть доукомплектовуються за пропозицією територіальних виборчих комісій", - зазначила депутат .

"Але це єдине, що прибрали. Всі інші питання, які стосуються оскарження, кворуму під час засідань комісій, коли з тих, хто прийшов, дві третини переобирають голову, секретаря та заступника голови комісії, тобто, може прийти три людини, які про це не скажуть іншим, два з них проголосують - і буде змінено керівництво комісії...Все це залишилося ", - сказала Богословська.

За її словами, при підготовці проекту закону до другого читання прибрали найбільш викликає норму.

"Але все інше зухвале, що дозволяє фальсифікувати результати, вже в першому турі провести того кандидата, якого потрібно, - це не прибрано", - зазначила депутат.

Як відомо, раніше Богословська заявила про намір балотуватися на посаду президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування