"Спортсмен" Гелетей: від звільнення людей Балоги позитиву не буде

Середа, 15 липня 2009, 22:21

Колишній керівник управління держохорони Валерій Гелетей заявив, що "ніколи не виходив за межі своїх повноважень, і не діяв поза законом".

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Мені було прикро, що і надалі в Україні керуються при призначенні на посади, або звільняють, за ознаками того, що ти є вихідцем із Закарпатської області", - зазначив екс-керівник УДО.

"З Балогою багато людей прийшли у політику, багато залишаються працювати. Але якщо піти по принципу, що саме Віктор Іванович їх розставив, або рекомендував президенту на посади, і зараз піти на звільнення – від цього держава ніколи не отримає позитиву", - вважає він.

"Це буде великий, дуже великий крок назад, якщо це буде продовжуватися", - сказав екс-керівник УДО.

"Щодо мого відношення до організації роботи, я сам професійний спортсмен. Займався різними видами спорту, майстер спорту", - заявив Гелетей.

"Старався підібрати людей спортивних, щоб людина могла підтягнутися, пробігтися, могла скупатися у холодній лунці разом з особою, яку охороняє, щоб могла мати високі показники у фізичній та бойовій підготовці", - сказав він.

Екс-керівник УДО зазначив, що йому "поки що важко говорити" про те, який буде підхід у нового керівника Олександра Бірсана. "Те, що ми започаткували, я його попросив не ламати. Започатковано дуже багато, багато соціальних програм", - наголосив він.

Гелетей знову заявив, що не має наміру оскаржувати указ президента про своє звільнення з посади, але вважає його юридично небездоганним.

Крім того, він зазначив, що "працівники УДО бувають майже усюди, де бувають особи, яких охороняють".

"Тобто вони бачать все те, що не бачить ніхто. Вони є пасивними свідками всього, що відбувається біля президента, біля прем’єр-міністра, біля усіх осіб, які охороняються, але це є табу, і жодного разу ніхто з працівників, військовослужбовців УДО не буде вам говорити про те, що він бачив, про те, що він чув", - підкреслив екс-керівник управління.

Як відомо, раніше президент Віктор Ющенко звільнив Гелетея і призначив на його посаду колишнього командира "Альфи" СБУ, генерала Олександра Бірсана.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування