Литвин: "Я сесію не закрию. Ви смачно плюєте на народ!"

Четвер, 16 липня 2009, 11:27

Спікер Володимир Литвин заявив, що не закриє сесію Верховної Ради, поки депутати не домовляться щодо розгляду всіх питань, внесений до порядку денного.

Про це він сказав під час засідання.

Оголосивши запити депутатів, Литвин намагався поставити на голосування наступне питання - щодо скасування рішення Верховної Ради про виділення грошей на Євро-2012.

У цей час кілька "регіоналів" відімкнули систему "Рада". У відповідь спікер попросив їх ввімкнути систему для голосування.

Литвин також сказав, що поки Верховна Рада не ухвалить це рішення, а також не ратифікує угоду з ЄБРР щодо виділення грошей на будівництво дороги "Бориспіль-Лубни", він не закриє сесію.

"Якщо ми зараз не дійдемо згоди, то я не закрию сесію. Який є привід заблокувати трибуну? Що ще вам потрібно? Я запропонував голосувати в різний спосіб: через систему, таємно, підняттям рук...", - звернувся він до "регіоналів".

"Чому ви приходите, знизуєте плечима, показуєте, що вам сказали. Ну є ж якась відповідальність, совість. Що ще не так було зроблено? Чому ми так боремося за народ, а самі на цей народ з високої трибуни плюємо, при чому смачно!", - обурився Литвин.

"Я сесію не закрию. Ми з вами домовлялися, ви промовчали, нічого не говорили, потім цинічно завели людей, які нагадують роль не депутата, а бойовика, які виламують двері, де тільки можна. В якій країні ще таке робиться?", - додав він.

У цей час "регіонали" продовжують блокувати трибуну і президію. Литвина фактично заблокували на його робочому місці.

Система "Рада" відключена, в апаратній "чергує" "регіонал" Ельбрус Тадеєв.

Водночас лідер фракції БЮТ Іван Кириленко відвів "регіонала" Олександра Єфремова, і вони почали радитись. Єфремов паралельно розмовляє з кимось по телефону.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування