Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна поскаржилася ЄС на Грецію

Четвер, 16 липня 2009, 19:35

Українська сторона поінформувала Євросоюз про конфліктну ситуацію з видачею візи громадянці України у посольстві Греції і закликала дати належну оцінку тому, що трапилося і зробити відповідні висновки.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв у ході 12-го раунду переговорів щодо угоди про асоціацію, який відбувся в четвер у Брюсселі. Він очолює українську делегацію.

Крім того, за його словами, Київ акцентує увагу на тому, що даний випадок продемонстрував необхідність реалізації негайних заходів з метою значної лібералізації візового режиму та швидкого наближення перспективи безвізового режиму.

Єлісєєв також зазначив, що офіційний Київ ініціював засідання спільного візового комітету Україна-ЄС найближчим часом, не пізніше вересня поточного року для обговорення пропозицій, висунутих українською стороною кілька місяців тому і для обговорення ситуації, яка склалася навколо процедури видачі віз українським громадянам в консульських установах держав - членів ЄС.

"Я відвідав багато консульств, і у нас накопичилося багато запитань і пропозицій, які ми хотіли б обговорити разом з нашими європейськими колегами, а також почути реакцію на наші пропозиції, які були висунуті відносно подальшої лібералізації візового режиму для українських громадян ", - сказав він.

Говорячи про вирішення конфліктної ситуації з видачею візи українській громадянці в посольстві Греції, Єлісєєв повідомив, що у нього "вчора і сьогодні" відбулася розмова з послом.

"Він розповів про підсумки внутрішнього розслідування. Вони констатують, що дійсно, цей прикрий епізод мав місце. Ключова ж позиція полягає в тому, що це питання потрібно врегулювати конструктивно і без емоцій", - вважає він.

"Але ми спільно - і Україна і Греція і європейські партнери - повинні з цього конкретного прикладу винести уроки", - сказав заступник міністра.

Він також повідомив, що у середу посол Греції в Україні прийняв, "як і обіцяв, українську громадянку, і вся конфліктна ситуація у досить конструктивний спосіб була вичерпана".

Як відомом, посольство Греції в Україні проводить внутрішнє розслідування щодо некоректної поведінки свого консула з громадянкою України.

Він поінформував, що українське зовнішньополітичне відомство одержало інформацію щодо інциденту, який сталвся між громадянкою України та консулом Греції в Україні під час її спроби оформити візу для проведення відпустки у Греції.

Так, українка стверджує, що під час її спроби оформити візу в Грецію консул поводив себе некоректно, удавшись до емоційних і хамських висловлювань.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування