Україна проводить реформи не заради кредитів - МЗС

Четвер, 16 липня 2009, 20:05

Україна проводить реформи в енергетичному секторі у відповідності з європейськими стандартами не для отримання тактичних вигод, зокрема у вигляді кредитів, а для забезпечення національної енергетичної безпеки.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв журналістам у четвер у Брюсселі.

Він підкреслив, що реформування української енергетичної сфери - "питання не нове".

"Наше зобов'язання щодо реформування закріплено в Меморандумі про співпрацю в енергетичній сфері році ще в 2005-м, а також декларацією від 23 березня", - сказав він.

"Тому я вважаю, що всі реформи ми проводимо не для того, щоб отримати тактичні вигоди, зокрема у вигляді кредитів, і не для того, щоб кому-то сподобатися, а для того, щоб, по-перше, забезпечити національну енергетичну безпеку", - зазначив заступник міністра.

"По-друге, щоб раз і назавжди покінчити з тими кризовими ситуаціями, які пов'язані або з поставками газу, або з поставками тієї ж нафти. Нам це потрібно з точки зору подальшої інтеграції у ЄС в цілому", - сказав Єлісєєв.

Заступник глави МЗС підтвердив, що зустріч представників Єврокомісії, міжнародних фінансових інституцій за участю української та російської сторін відбудеться для обговорення листа, який було надіслано прем'єр-міністром Юлією Тимошенко президенту Єврокомісії Жозе Мануелю Баррозу "як відповідь на ті питання, які були поставлені нашій делегації під час зустрічі 29 червня".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування