Москва не хоче ажіотажу навколо катання крилатих ракет по Севастополю

Четвер, 16 липня 2009, 21:36

Депутат Держдуми Росії, член Комітету у справах СНД і зв`язках із співвітчизниками Віктор Малашенко вважає, що проблемні питання базування Чорноморського флоту РФ в Криму мають вирішувати в робочому порядку, а не через ЗМІ.

Про це він сказав, коментуючи інцидент з перевезенням військовослужбовцями Чорноморського флоту ракет по густонаселеному району Севастополя.

"Мені б хотілося, щоб між Росією і Україною ніяких інцидентів не виникало, а якщо вони виникли, то це має вирішуватися не через заяви, а розв’язуватися в робочому порядку і щоб не створювався інформаційний ажіотаж навколо того або іншого моменту", - сказав Малашенко.

Він вважає, що кожна країна буде свої зобов`язання виконувати.

"Ми усвідомлюємо ті реалії, які сталися в 1991 році. Подобається чи не подобається, але і Україна, і Російська Федерація – це самостійні держави, однак при цьому наші країни стратегічні партнери", - сказав депутат.

Водночас він зазначив, що не володіє детальною інформацією щодо інциденту, який стався в Севастополі 8 липня.

Як відомо, 10 липня Міністерство закордонних справ висловило рішучий протест у зв`язку з перевезенням військовослужбовцями Чорноморського флоту крилатих ракет по густонаселеному району Севастополя.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування