Ющенко вестиме передвиборчу кампанію і за кордоном?

П'ятниця, 17 липня 2009, 12:56

Президент Віктор Ющенко, не зважаючи на передвиборну кампанію, має намір вести активну зовнішньополітичну діяльність.

Про це в інтерв’ю Україні молодій повідомив заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв.

"Виборча кампанія — це не підстава припиняти відносини з усім світом і замикатися в собі. Навпаки, в цей період у нас відбудеться низка важливих міжнародних заходів", - заявив він.

"Зокрема, на самий розпал виборчої кампанії - 4 грудня — заплановано саміт Україна-ЄС, візити як високопосадових представників інших країн в Україну, так і нашого президента - до інших держав", - додав Єлісєєв.

"Ми б хотіли, щоб, незважаючи на підготовку до виборів, відносини з іншими державами в України розвивалися за принципом "business as usual", - додав він.

Також він наголосив, що Україна сподівається на зустріч президента Віктора Ющенка із американським президентом Бараком Обамою.

"Одним із ключових елементів пожвавлення діалогу на найвищому рівні є питання першої офіційної зустрічі президентів України та США. Ми сподіваємося, що це відбудеться вже восени", - зазначив Єлісєєв.

Водночас, відповідаючи на питання щодо заяв Обами у Москві і буцімто його обіцянки не сприяти євроатлантичним прагненням України та Грузії, Єлісєєв розповів:

"Звісно, ця заява не пройшла повз нашу увагу. Ми детально з’ясували це питання у Вашингтоні, і Сполучені Штати ще раз наголосили на незмінності підтримки курсу України на членство в НАТО, в тому числі і в світлі візиту Барака Обами до Росії".

"І, думаю, під час візиту віце–президента США це буде ще раз чітко окреслено", - додав він.

"І якщо у питанні відносин між США та Росією йдеться про "перезавантаження", то у відносинах з українською стороною можна говорити про "дозавантаження". Перезавантажувати нам нічого — усе розвивається нормально, а нового імпульсу додати не завадить", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News