Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комітет виборців радить зберегти відкріпні талони

П'ятниця, 17 липня 2009, 15:02

Комітет виборців виступає за збереження відкріпних талонів на виборах президента.

Про це Українським Новинам сказав голова КВУ Олександр Черненко.

З його слів, у питанні збереження або скасування відкріпних талонів немає однозначної відповіді.

"Отут немає простої й однозначної відповіді на це питання. З одного боку, відкріпні талони були одним з дієвих методів фальсифікацій в 2004 році... З іншого боку, якимсь чином треба забезпечити право голосування тих, хто в день виборів не зможе бути за місцем своєї прописки", - зазначив він.

Черненко підкреслив, що доцільно зберегти відкріпні талони зразка парламентських виборів 2007 року, коли процедура їх отримання була ускладнена, але давала змогу виборцям проголосувати на виборах.

У зв'язку із цим голова КВУ вважає за необхідне передбачити в законопроекті про внесення змін до закону про вибори президента норму, яка б передбачала чітку процедуру отримання відкріпних талонів виборцями.

"Тому, мабуть, що в такому вигляді, у якому були на парламентських минулих виборах відкріпні посвідчення, потрібно залишати в цьому законі", - вважає Черненко.

При цьому він зазначив, що затвердженим парламентом у першому читанні законопроекті №4741 частково регламентується процедура голосування виборцями не на місцях їхньої прописки, але вона ускладнена й ускладнює процес такого голосування.

Як відомо, 1 липня Рада прийняла в першому читанні законопроект №4741, яким має намір скоротити строки кампанії з виборів президента з 120 до 90 днів.

Законопроект також передбачає перегляд принципів формування територіальних виборчих округів, виборчих комісій, а також скасування відкріпних талонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування