Люди Вінського не хочуть вірити, що БЮТ буде знищувати демократію

П'ятниця, 17 липня 2009, 19:48

Об'єднання "За демократію та справедливість" закликає фракцію БЮТ не підтримувати законопроект про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо виборів президента України.

Про це йдеться у відкритому листі об'єднання на адресу колишніх однопартійців, депутатів фракції БЮТ, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу об'єднання.

"Ми змушені констатувати, що в Україні напередодні президентських виборів тривають маніпуляції з виборчим законодавством", - йдеться у листі.

"Яскравим підтвердженням нечесного підходу до організації волевиявлення громадян є низка положень горезвісного проекту закону про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо виборів президента", - заявили в об'єднанні.

У заяві зазначається, що це норми, які стосуються "формування списків виборців, процедури судового оскарження рішень суб'єктами виборчого процесу, гарантій діяльності кандидатів у президенти, а також порядку формування виборчих комісій".

"Даний законопроект, як і провалена спроба зґвалтування Конституції, є кроком до знищення демократичних завоювань останніх років", - вважають у об'єднанні.

"Не хочеться вірити, що люди, які стояли біля витоків української державності у 1991, які захищали вибір народу на Майдані у 2004 році, будуть підтримувати у парламенті такий документ", - йдеться в листі.

Відкритий лист підписано депутатами, членами оргкомітету зі створення народно-патріотичного об'єднання "За демократію та справедливість" Геннадієм Задирко, Володимиром Капліенко, які вийшли у червні з ВО "Батьківщина".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування