Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький не дасть Тимошенко відмінити свої космічні тарифи

Субота, 18 липня 2009, 09:04

Тарифи в Києві встановлені відповідно до законодавства і затверджені структурами Кабінету міністрів України, запевняє київський міський голова Леонід Черновецький.

"Призупинення Кабінетом міністрів дії нових тарифів виконавчого органу Київради є незаконним і зроблено напередодні президентських виборів в Україні. Нові тарифи в Києві в 3-4 рази (у середньому) нижче, ніж тарифи в інших містах України і сьогодні є найнижчими в країні", - йдеться заяві Черновецького, поширеній прес-службою Київської міськадміністрації в п'ятницю.

За словами столичного мера, ці тарифи введені для того, щоб кияни могли почувати себе комфортно в умовах зими, стабільно одержувати тепло, газ і воду, незважаючи на економічну, а також політичну кризу, спровоковану майбутніми виборами президента України.

"Я добре розумію логіку прем'єр-міністра і членів уряду при ухваленні рішення про призупинення дії тарифів, і чисто по-людськи мені вона зрозуміла, - адже попереду вибори. Однак нічого спільного з Конституцією і законами України ця позиція не має", - відзначив Черновецький, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Тарифи в Києві встановлені строго відповідно до законодавства, затверджені кабмінівськими структурами (зокрема, ціновою інспекцією), їх не може скасувати жоден чиновник в Україні, яку би посаду він не займав", - додав він.

Мер Києва також запевняє, що продовжує працювати над тим, щоб тарифи в столиці для соціально незахищених киян, яких нараховується більш 500 тис. у місті, "стали ще більш низькими, ніж вони були до ухвалення рішення про їх підвищення, реалізуючи мою філософію, про те, що багаті в Києві будуть платити за бідних".

Як повідомлялося, уряд України на засіданні в п'ятницю одноголосно прийняв рішення про призупинення підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в Києві.

Раніше Шевченківський районний суд Києва призупинив дію розпоряджень Київської міської державної адміністрації від 29 квітня про підвищення з 1 червня тарифів на житлово-комунальні послуги для населення і на комунальні послуги для юридичних осіб. У свою чергу КМДА подала апеляцію на це рішення суду.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування