Комісія Ради попросить Генпрокуратуру зайнятися "розбазарюванням" земель

Неділя, 19 липня 2009, 14:17

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради має намір повторно запропонувати президенту розглянути питання щодо посадових осіб Севастопольської міської державної адміністрації.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Іван Вернидубов журналістам у суботу в Севастополі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За твердженням депутата, парламентська слідча комісія виявила "розбазарювання адміністрацією севастопольських земель і незаконне відчуження близько 1800 гектарів".

За словами Вернидубова, "у Байдарській і Балаклавській долинах відчужено близько 1400 га унікальних земель, що призвело до значних втрат бюджетів всіх рівнів".

"Тільки на мисі Сарич, самій південній точці України, 125 незаконно відчужених гектарів, оцінюються за мінімальними цінами у суму близько 2 млрд. грн", - зазначив він.

Цих грошей, вважає голова слідчої комісії, "вистачило б Севастополю на виконання програми "Покрівля", і на організацію водопостачання та каналізації, та на реконструкцію стадіону "Гірник", і на вирішення багатьох соціальних питань".

Вернидубов повідомив, що комісія "повторно поставить питання Генпрокуратурі про дачу правової оцінки цим діям і головне про прийняття вичерпних заходів щодо повернення севастопольській громаді відчужених земель, які вже по третьому разу перепродаються".

За твердженням депутата, питання про звіт комісії вже кілька разів стояло на порядку денному роботи Верховної Ради, однак через, події, які відбувалися останнім часом, не було розглянуте.

У січні 2009 року після попереднього звіту ТСК Верховна Рада прийняла рішення звернутися до президента і до Кабміну з проханням "розглянути рішення Севастопольської міськради про висловлення недовіри голові Севастопольської міськдержадміністрації більш ніж 2/3 голосів від повного складу міськради Севастополя".

Генпрокуратурі і МВС пропонувалося "дати правову оцінку діям керівництва та окремим посадовим особам Севастопольської міськдержадміністрації щодо численних фактів розбазарювання державних бюджетних коштів, зловживань службовим становищем при відчуженні земельних ділянок".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News