Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На заході Яценюка вважають конкурентом Тимошенко

Понеділок, 20 липня 2009, 12:16

Американський віце-президент Джо Байден під час свого перебування в Україні має намір провести зустріч з лідером "Фронту змін" Арсенієм Яценюком.

Про це в понеділок пише американська газета The Wall Street Journal.

"Американський віце-президент Джо Байден має прибути в Україну, щоб зняти стурбованість, що спроби США налагодити стосунки з Росією можуть негативно вплинути на підтримку Америкою прозахідних урядів у регіонах таких як Україна", - пише газета.

"З огляду на популярність Яценюка, у Байдена запланована з ним зустріч", - відзначає видання.

Автор називає Яценюка "новим обличчям в політиці" і відзначає, що за даними червневого опитування Kiev International Institute of Sociology, Яценюк наступає на п'яти Тимошенко: його рейтинг - 11,8%, рейтинг прем'єра - 14,5%, лідирує ж Янукович (23,4%).

Яценюк колосально просунувся вперед з жовтня минулого року, коли він мав лише 3,4%; в основному він перетягнув на свою сторону прихильників Тимошенко, пояснює газета.

"Замість того щоб зосереджуватися на спірних питаннях на кшталт долі російської військово-морської бази або статусу російської мови - ключових пунктах програми Ющенка, які відштовхнули Росію, - Яценюк обіцяє приділити головну увагу розвитку промисловості і сільського господарства, освітньої сфери й охорони здоров'я, створивши консенсус у роз'єднаному парламенті. Він також підкреслив необхідність обмежити політичний вплив могутніх бізнесменів", - пише видання.

Тепер Яценюку необхідно підкріпити свою риторику конкретними пропозиціями. Він тільки приступив до створення регіональної структури на свою підтримку і поки не заявив, хто його союзники.

"У потенціалі ще небезпечніше твердження Тимошенко й аналітиків, що Яценюк спирається на тих же самих олігархів, чий політичний вплив він хоче обмежити", - пише автор, підкреслюючи, що Яценюк категорично спростовує ці обвинувачення.

Намагання Яценюка балансувати між Заходом і Росією можуть потерпіти фіаско у випадку таких спірних питань, як членство в НАТО, відзначає газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування