Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк не хоче бути "пластмасовим" президентом

Понеділок, 20 липня 2009, 13:13

Арсеній Яценюк запевняє, що його виборча кампанія не буде політтехнологічною, оскільки він не хоче стати "пластмасовим" президентом.

"Мені важливо не лише отримати симпатії людей, а й переконати їх у привабливості й правильності тих підходів, які я пропоную. Щоб не вийшло так, що виграєш, скажімо, кампанію з 50-60%, а через два місяці у тебе залишиться 15-20% довіри", – сказав він в інтерв'ю газеті "Київські відомості".

"Я не працюю з політтехнологами, бо вони діють за принципом: сьогодні говори одне, завтра – інше, тобто згідно з їхнім сценарієм і розумінням. Я вчинив інакше: із різними радниками – з Америки, Європи й Росії – у нас відбуваються запеклі суперечки, я б сказав, світоглядні конфлікти. Кожен говорить своє, але рішення приймаю я сам", - розповів він, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

За словами Яценюка, саме завдяки цим суперечкам він відмовився від багатьох стереотипів і зрозумів, якою буде його кампанія.

Лідер "Фронту змін" вважає, що інші головні претенденти на президентське крісло не в змозі запропонувати людям нічого нового. "Тим же Партії регіонів і БЮТ потрібна лише поляризація суспільства. Але ця передвиборча модель перестала працювати", – зазначив він.

Він підкреслив, що не збирається "агітувати свій електорат виключно тими обіцянками, які є цікавими". Виграти таким чином для Арсенія Яценюка – "це не стати президентом, а технологічно обиратися президентом".

"Це дві великі різниці. Такий технічний переможець схожий на пластмасового президента", – зазначив він.

За словами Арсенія Яценюка, вибори-2010 стануть індикатором рівня демократії і політичної свідомості громадян. "Вони стануть лакмусом власне виборчого процесу – перемогу забезпечать кабінетні розробки чи кропітка робота з людьми", - пояснив він.

"Припускаю, що зможуть вкрасти два-три відсотки голосів. Та вже не можна буде привласнити десять чи більше відсотків електоральної підтримки. Тому я вірю у здоровий глузд людей, яких солодкими популістськими обіцянками не обдуриш", - підсумував лідер "Фронту змін".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...