Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лозінський досі тримає свою вотчину під контролем?

Понеділок, 20 липня 2009, 13:41

Колишній народний депутат Віктор Лозінский, який знаходиться у розшуку в справі про вбивство Валерія Олійника, досі продовжує керувати Голованівським районом Кіровоградської області і "керувати всіма процесами".

Про це заявив колишній голова райдержадміністрації Іван Кучер у коментарі газеті "Сегодня".

"Лозінський досі продовжує керувати районом і керувати всіма процесами. Кадри на ключові посади він розставляв. І вони йому вірні до скону", - сказав він.

"Помилка Лозінського у тому, що він, намагаючись стати одноосібним господарем, знищив всю опозицію й оточив себе лизунами-дармоїдами. Утім, інші біля нього і не виживали... Він був не проти блиснути своїми зв'язками з відомими людьми в Києві – мовляв, із Тимошенко на короткій нозі, Турчиновим, Яценюком...", - розповів Кучер.

Депутат місцевої райради Віталій Григорчук також каже, що Лозінський "був "хазяїном району", це факт, і поводився як хазяїн".

"У нього і газета своя була, яка оспівувала його так звану доброчинність. Але нічого за "спасибі" він не робив. Надасть допомогу на 2 тисячі, а держава компенсує йому 20 тисяч – на податках виїжджав і в програші ніколи не був", - каже він.

"Йому всі підкорялися беззаперечно. Мене вразив випадок, якому сам був свідком. На якомусь футбольному матчі він сидів поруч із начальником міліції Ковальським (теж проходить у справі про вбивство Олійника). Вочевидь, той щось проспорив, тому що Лозінський наказав йому: "Гавкай!" І Ковальський підкорився, став гавкати...", - розповідає місцевий депутат.

Рядові мешканці Голованівського району також згадують про жорстокість Лозінського, хоча є й ті, хто відгукується про нього непогано.

За словами людей з "охорони Лози" (так Лозінського називають у районі), екс-нардеп - "людина серйозна, жартів не розуміє, за найменшу провину сім шкур зніме".

"Нікому не відомо, чим уся ця дика історія закінчиться. Завтра буде інший президент, інша влада, Лоза повернеться і почне мститися, зводити рахунки з неугодними", - боїться один із мешканців, зазначаючи: "Зараз, куди не кинь, – скрізь його люди, скрізь його очі та вуха. Куди не звернися з листом, скаргою – ніхто навіть не читає, що ти написав, з яким проханням звертаєшся. Сиди і мовчи – цілішим будеш".

Між тим, мати загиблого Олійника Любов Овсіївна підтверджує, що на похороні, коли тіло її сина відкрили повністю, "виявилося, що в нього ноги немає". "А ще він сильно побитий був [...] У нього мало що ноги не було, так і рука права бовталася, і голова – як відрізана... Виходить, мучили його перед смертю", - розповіла вона.

Жінка також зазначила, що не знає, чи був знайомий її син із Віктором Лозінським, хоча "незадовго до смерті Валера якось ненароком запитав, чи ображалася я на Лозінського-старшого". "Старший Лозінський був старшим боярином, коли заміж виходила, - пояснила мати загиблого. – Але й після весілля, і потім, коли ми з чоловіком розійшлися, я більше його не бачила. І зла не тримала ні на нього, ні на його сина".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування