Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК починає відловлювати "двійників"

Понеділок, 20 липня 2009, 14:50

Центральна виборча комісія з понеділка займатиметься виявленням двійників у списках виборців.

Про це повідомив голова ЦВК Володимир Шаповал в інтерв'ю "Радіо Свобода".

На запитання про стан підготовки реєстру виборців, голова ЦВК сказав: "Ми закінчуємо його наповнювати, коригувати".

Він також повідомив, що направив на ім'я прем’єр-міністра листа, де від імені ЦВК висловив занепокоєння тим, що "не зовсім, будемо говорити, адекватно реагують територіальні органи, які уповноважені давати інформацію" (про громадян).

"Але реєстр в принципі є. Технологія реєстру, програма – це все запущено", - заявив він.

"Ми от зараз, починаючи з понеділка, будемо займатися так званими подвійними адресами – двійниками. Я не буду називати точну цифру. Кілька сотень тисяч виборців є двійниками. А при нашому розкладі це означає, скажімо, що якщо ці двійники будуть використані на місцях, це мертві душі", - розповів він.

"Тобто половина – реальні люди, а половина – мертві душі. Якщо буде зловживання, якщо на місцях будуть голосувати за цих мертвих душ, то, очевидно, буде спотворена реальна картина волевиявлення масштабу всієї країни. От цього ми й намагаємося позбутися. І для цього потрібен реєстр", - зазначив Шаповал.

"І реєстр, я повторюю, буде давати можливість за 5–6 днів до виборів видрукувати списки в режимі он-лайн. Тобто скільки є людей реально в межах територіального виборчкому, стільки буде й у списку, не буде мертвих душ. Оце завдання реєстру. І тому вибори будуть об’єктивними", - заявив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...