Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко налаяв Тимошенко, що зерно здають за безцінь

Понеділок, 20 липня 2009, 16:26

Президент Віктор Ющенко стурбований падінням цін на зерновому ринку і вимагає від уряду вжити адекватних заходів у ході виїзного засідання з питань АПК, запланованого на 23 липня.

Про це повідомила журналістам на брифінгу прес-секретар президента Ірина Ванникова, інформує Ліга.net.

Ванникова, зокрема, відзначила: "Цього року агровиробники зібрали більш 12 мільйонів тонн зерна, однак питання ефективного функціонування, прозорого зернового ринку в Україні не вирішене".

"Так, пшениця третього класу за два тижні липня поточного року упала більш ніж на 100 гривень за тонну, і зараз в окремих випадках коштує лише 850-900 гривень за тонну. Ще гірша ситуація з ячменем, ціна на який за два тижні упала майже на 200 гривень за тонну, і складає 450-500 гривень", - повідомила Ванникова.

"Це катастрофічна ситуація в порівнянні з цінами минулого року. Оскільки ціна на зерно нинішнього врожаю різко падає, аграрії змушені за безцінь продавати свою продукцію", - підкреслила вона.

Також Ванникова підкреслила, що президент звертає увагу на те, що Аграрний фонд дотепер нездатний виконувати свою функцію регулятора ринку сільгосппродукції, оскільки сьогодні він не забезпечений фінансово, обсяги закупівель через Аграрний фонд залишаються мізерними і не впливають на цінову ситуацію на зерновому ринку країни.

"Урядом цілком провалена робота з зовнішніх ринків збуту сільськогосподарської продукції. Нові ринки не освоюються", - додала вона.

При цьому Ванникова відзначила, що президент "вимагає в ході проведення виїзного засідання Кабінету Міністрів з питань агропромислового комплексу, призначеного на 23 липня 2009 року, вжити конкретних дієвих заходів по негайному виправленню ситуації, що склалася в сільському господарстві, і створити всі умови, при яких сільгоспвиробники зможуть якісно й ефективно зібрати і реалізувати свій врожай поточного року.

Глава держави сподівається, що дане засідання не стане черговою піар-акцією уряду".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...