Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вимагає, щоб Лозінського знайшли і притягли у суд

Понеділок, 20 липня 2009, 17:18

Генпрокуратура встановила, що близько 29 тисяч гектарів мисливських угідь на території Кіровоградської області надавалися приватним структурам, пов'язаним з екс-депутатом від БЮТ Віктором Лозінським, з порушенням вимог чинного законодавства.

Про це на брифінгу у понеділок заявила прес-секретар президента Віктора Ющенка Ірина Ванникова, повідомляє прес-служба президента.

За її словами, Генпрокуратурою проведено прокурорську перевірку додержання вимог чинного законодавства при наданні мисливських угідь у користування для ведення мисливського господарства і полювання деяким особам, у тому числі й Лозінському.

"Прокуратура встановила, що мисливські угіддя на території Кіровоградської області, площею близько 29 тис. гектарів, надавалися приватним структурам, пов'язаним з Лозінським, з порушенням вимог чинного законодавства", - сказала Ванникова.

Тому, за її словами, прокуратурою Кіровоградської області заявлено позов до господарського суду про визнання незаконними рішень Кіровоградської обласної ради про надання у користування зазначених мисливських угідь.

Крім того, Ванникова зазначила, що Ющенко вимагає від правоохоронних органів скоординувати свої дії і знайти Лозінського, який досі перебуває в розшуку, для доставки його до суду у справі про вбивство Валерія Олійника.

"Глава держави наголошує, що злочинці мають відповідати перед законом і понести покарання за вчинений злочин. Пошук і притягнення до відповідальності винних у вбивстві – справа честі правоохоронних органів. Зрештою, доведення до логічного завершення справи Лозінського – тест на професійність, компетентність і спроможність правоохоронців захищати права і свободи українських громадян", – сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування