Президент Ющенко ще може встигнути зустрітися з Обамою

Понеділок, 20 липня 2009, 18:38

Візит віце-президента США Джозефа Байдена свідчить про те, що Україна є важливим стратегічним партнером для Вашингтона, переконаний посол України у США Олег Шамшур.

Про це дипломат сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

"Візит Байдена, свідчить як раз про те, що Україна є важливою країною для США, важливим партнером, перш за все в регіоні Центральної та Східної Європи, партнером, з яким США підписали торік хартію про стратегічне партнерство", - сказав він, нагадавши, що це друга за значенням людина в США.

За словами Шамшура, дуже важливо, що все це було підтверджено на високому рівні новою адміністрацією президента США.

"Так що, я вважаю, що все-таки візит Байдена свідчить про те, що Україна для США є важливим стратегічним партнером", - сказав посол.

Відповідаючи на питання про те, чому сам Обама не приїхав з візитом до Києва, український посол підкреслив, що адміністрація президента США сама визначає графік візитів глави держави.

"Треба, звичайно ж, враховувати і велику завантаженість, і кількість зовнішньополітичних викликів. Але крім цього, існує і дуже велика кількість внутрішньополітичних викликів для цієї адміністрації, насамперед пов'язаних зі світовою фінансовою кризою та її впливом на США", - додав Шамшур.

Крім того, за його словами, на сьогоднішній день вже відпрацьовується можливість зустрічі президентів України та США ще до кінця поточного року.

У понеділок в Україну прибув віце-президент США Джозеф Байден.

Його перебування в Україні заплановано до 22 липня, за цей період він зустрінеться з главою української держави, прем'єр-міністром і спікером парламенту. Також планувалися його зустрічі з Арсенієм Яценюком та Віктором Януковичем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування