На Банковій радіють, що Тимошенко не зможе давати доручення

Понеділок, 20 липня 2009, 19:17

Секретаріат президента вітає прийняття нової редакції регламенту уряду.

Про це йдеться у заяві першого заступника глави секретаріату президента Олександра Шлапака, повідомляє прес-служба глави держави.

"Секретаріат президента має надію, що новий порядок проведення засідань Кабміну, підготовки та прийняття ним рішень дозволить спрямувати всю енергію уряду у конструктивне русло та забезпечить максимальну координацію дій усіх органів виконавчої влади задля національних пріоритетів України", - заявив він.

За оцінкою Шлапака, у новій редакції документа викладено низку раціональних законодавчих новел.

Так, на його думку, абсолютно правильним виглядає нововведення, згідно з яким лише на засіданнях уряду (а не прем'єр-міністром чи віце-прем'єр-міністрами одноосібно, як практикувалося дотепер) схвалюються плани організації підготовки проектів актів уряду щодо виконання законів, указів президента та постанов Верховної Ради.

"Можна лише підтримати вилучення норм, що дозволяли уряду скасовувати акти місцевих державних адміністрацій, приймати урядові розпорядження шляхом опитування членів уряду", - зазначив Шлапак.

До цього він додав, що новою редакцією документа поставлено нарешті крапку у довготривалій суперечці щодо права прем'єр-міністра давати доручення членам Кабміну, керівникам інших центральних органів виконавчої влади, Раді міністрів АР Крим, місцевим державним адміністраціям з метою спрямування, координації та контролю за їх діяльністю.

"Отже, на сьогодні жодним законодавчим і підзаконним нормативно-правовим актом не передбачено повноваження прем'єр-міністра одноособово приймати рішення щодо визначення порядку діяльності органів виконавчої влади", - заявив Шлапак.

Водночас він вважає недоцільним збереження у новій редакції регламенту уряду таких положень, як погодження прем'єр-міністром питань відрядження членів Кабміну, обмеження (за 24 години до початку засідання) терміну подання членам уряду та іншим учасникам засідання уряду порядку денного засідання та матеріалів до нього.

"Сподіваємося, що нова редакція Регламенту, на відміну від попередньої, буде неухильно виконуватися прем'єр-міністром, міністром Кабміну та іншими посадовими особами", - йдеться у заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...