Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київ і Вашингтон створять собі комісії та робочі групи

Понеділок, 20 липня 2009, 20:21

Під час візиту віце-президента США Джозефа Байдена не виключено створення міждержавної комісії із співробітництва між Києвом та Вашингтоном та оголошення про функціонування робочої групи з енергетичної безпеки.

Про це повідомив посол України в США Олег Шамшур.

"Я не хотів би заздалегідь ще до бесіди президента і віце-президента робити якісь аванси, але існують цілком непогані шанси, що буде створена міждержавна комісія зі стратегічного співробітництва", - сказав він.

Посол додав, що розуміння американської сторони про необхідність переформатування і реструктуризації механізму співробітництва існує.

"Я також сподіваюся, що під час цього візиту буде підтверджено і оголошено про початок роботи робочої групи з питань енергетичної безпеки", - сказав він.

"Вона створена раніше, є вже принципове рішення про початок її роботи і ми сподіваємося, що вже в цьому році проведемо засідання і цього міждержавного органу, і робочої групи з питань енергетичної безпеки", - підкреслив дипломат.

Крім того, Шамшур переконаний, що Україна і США повинні розвивати співпрацю в секторальному напрямку.

Він заявив, що в цілому задоволений існуючим рівнем співпраці між країнами.

"Ще у 2005 році, коли був візит президента України до США, було прийнято спільну декларацію, і тоді вперше у двосторонньому порядку було оголошено про принцип стратегічного партнерства", - сказав дипломат.

Він підкреслив, що основним завданням на майбутнє є і далі працювати у цьому напрямку, шукати сфери, у яких є спільний інтерес обох країн.

"Якщо подивитися на секторальний напрямок, то дуже важливою є наша співпраця у енергетичній сфері, і не тільки з питань енергетичної безпеки, але і з питань залучення до реформування енергетичної системи України і американського ноу-хау, і американських капіталів", - зазначив посол.

З іншого боку, за його словами, важливим є розвиток співпраці у сфері торгівлі та інвестицій. "Крім того, для нас також дуже важливо розвивати відносини між громадянами України та США", - додав посол.

У понеділок в Україну прибув віце-президент США Джозеф Байден. Його перебування в Україні заплановано до 22 липня, за цей період він зустрінеться з главою української держави, прем'єр-міністром і спікером парламенту. Також планувались його зустрічі з Арсенієм Яценюком та Віктором Януковичем.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування