Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спікер розповів, на що розраховують ПР і БЮТ

Понеділок, 20 липня 2009, 21:31

Спікер Володимир Литвин буде наполягати на голосуванні по кожній поправці, яка внесена до проекту змін до закону про вибори президента, у разі його розгляду у сесійній залі.

Про це він сказав на прес-конференції, яка відбулася в ході робочої поїздки до Запорізької області, повідомляє прес-служба парламенту.

Литвин нагадав, що законопроект узгоджували між собою дві найбільші фракції, і з майже 470 поправок в ньому були враховані тільки ті, що їх влаштовують.

"Бо накидати на президентські вибори рейдерські схеми - це верх цинізму, якого допустити не можна. Бо коли уважно прочитати запропоновані зміни, стає зрозумілим, що люди, які їх писали, добре уявляли які будуть наслідки", - сказав він.

У якості прикладу спікер навів пропозицію політичних сил щодо того, аби рішення виборчої комісії приймалося не двома третинами від її складу, а двома третинами від присутніх на її засіданні.

Подив, на його думку, викликає і введення у закон такого визначення, як "уточнений протокол". "Виникає питання - що це таке: переписаний чи підроблений протокол", - зауважив Литвин.

На його переконання, "зміни до закону про вибори президента потребують особливої уваги: аж до того, що має бути серйозна розмова, якщо хочете - загальноукраїнське читання цього законопроекту".

Спікер пояснив, чому він наполягає на затвердженні змін до закону про вибори президента, якими зменшується до 90 днів термін виборчої кампанії: "Якщо зараз цього не зробити, 19 вересня стартує виборча кампанія за старим законом, протягом десяти днів ЦВК зобов’язана затвердити графік виборчої кампанії".

"Ініціатори суттєвої корекції виборчого законодавства розраховують на те, що навіть після того, як президент заветує зміни до закону про вибори президента в їхній редакції, їм вдасться подолати вето", - сказав Литвин.

"Але на той час, за умов початку виборчої кампанії, не буде часу уважно розглядати поправки та аналізувати зміни, які відбудуться у разі прийняття цього закону, і ці поправки можуть набути чинності у такому вигляді, бо їх проштовхнуть, для цього в них буде аргумент", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: