Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для робочих віз до Польщі українські страховки вже не годяться?

Вівторок, 21 липня 2009, 08:39

Українські страховики обурені нововведенням генконсульств Польщі, які вимагають наявність страхового поліса винятково однієї страхової компанії з польським капіталом. Влада Львівщини вже вимагає офіційних пояснень.

Нововведення з єдиним страховиком для всіх заробітчан - "РZU України" - запроваджено з липня. Йдеться лише про візи з правом на роботу.

Про це оголошено на сайті генконсульства Польщі у Луцьку та на інформаційній таблиці біля генконсульства Польщі у Львові, передає "Німецька хвиля".

Офіційного пояснення такого рішення ще немає, розповів керівник управління міжнародного співробітництва Львівської ОДА Лев Захарчишин.

"Ми готуємо офіційне подання, щоб отримати письмову відповідь з підписом уповноваженої особи щодо цієї проблеми", - сказав він.

Чиновник додав, що кілька страхових компаній з України вже звернулися до управління, аби розв’язати конфлікт.

Неофіційно поляки пояснюють, що рішення ухвалили в Києві, спонукала до цього недобросовісність виконання умов українськими страховиками.

Утім, коли преференції віддають одній компанії, це можна тлумачити як порушення антимонопольного законодавства, вважає Захарчишин.

Але у будь-якому разі про рішення слід було анонсувати за місяці два, переконаний чиновник, бо заручниками ситуації стали звичайні громадяни, які втратили гроші, придбавши поліси інших компаній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...