Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генерал СБУ таки покінчив із собою – у "Павлівці"

Вівторок, 21 липня 2009, 10:46

Високопоставлений співробітник СБУ, генерал-майор Ярослав Савчин усе-таки покінчив життя самогубством, хоча офіційно в СБУ це спростовують.

Як розповіли "Газеті по-київськи" у психіатричній лікарні ім. Павлова, пацієнта Савчина до них привезли ще 13 липня, про що зроблено запис у журналі.

Кажуть, напередодні він випив велику дозу снодійного, але медики зуміли його врятувати – промили шлунок і помістили в палату. Прийшовши до тями, генерал спробував викинутися з вікна палати, пошкодив шийну артерію, від чого незабаром помер.

У лікарняному журналі причина смерті не вказана – значиться тільки "помер 14 липня".

По міліцейській лінії теж пройшла інформація про спробу суїциду пацієнта на прізвище Савчин, однак ніде в офіційних повідомленнях не фігурує посада "генерал-майор СБУ".

Начальник Савчина – керівник його департаменту Віталій Циганок коментарю газеті не дав. Прес-служба силового відомства обмежилася короткою заявою.

У понеділок в СБУ офіційно заявили, що причиною смерті Савчина було не самогубство, а тривала хвороба. "Ця людина довго хворіла, знаходилося в лікарні і там же померла минулого тижня. У нього були проблеми з серцем", - говорилося в повідомленні.

Між тим, товариші по службі померлого вважають, що до такого стану генерала довели на роботі, і розмірковують про необхідність порушення кримінальної справи, зазначає газета.

Поховати Савчина повинні на його батьківщині, у містечку Долина Івано-Франківської області, але навіть інформацію про похорон у прес-службі СБУ чомусь засекретили.

У спецслужбі Савчин вважався чесним і непідкупним професіоналом. Як пише газета, ще за Кучми він перейшов дорогу олігархам, які курують цукрову промисловість на Тернопільщині, і був зміщений з посади голови місцевого управління СБУ. Пізніше його перевели в центральний апарат. Останнім часом займався проблемами сепаратизму "підкарапатських русинів".

Колеги відзначають, що Савчин був спокійним, "ніколи не допускав пліток, кар'єризму, зайвих емоцій, спиртне вживав помірно і голову при цьому не втрачав".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...