Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сацюку обіцяли бізнес за Медведчука?

Вівторок, 21 липня 2009, 12:38

Глава комісії з отруєння тодішнього кандидата в президенти Віктора Ющенка Володимир Сівкович стверджує, що екс-глава секретаріату президента Віктор Балога був ініціатором ідеї притягти Віктора Медведчука до справи.

Про цьому Сівкович заявив в інтерв'ю, опублікованому у вівторок у газеті Сегодня.

"Ми установили, що колишній помічник Романа Безсмертного Світлана Гоменюк їздила в Москву до Володимира Сацюка й умовляла його дати свідчення на Віктора Медведчука, який нібито організував отруєння, замість цього, від імені нинішньої влади, обіцяючи всякі блага", - розповів Сівкович.

"Посилав її нібито Безсмертний. Нам відомо, що свідчення про цю поїздку і розмову із Сацюком вона дала в ГПУ слідчим із групи Климович. Там з неї взяли підписку про нерозголошення. Тому на наш запит вона відповіла, що відповідати не буде, посилаючись на цю підписку", - додав він.

Однак, за словами Сівковича, "усі побічні докази цього перельоту є". "На наші запити відповіли й авіатори, і прикордонники, є й інші свідчення, що розголошувати не хочу. Словом, це все точно", - заявив він.

Він також розповів, що про цю зустріч комісії докладно розповів і сам Володимир Сацюк.

"Стенограму розмови з ним, а також інші документи, що підтверджують факт переговорів його з Гоменюк, ми направили в ГПУ з вимогою порушити кримінальну справу за фактом створення хибних доказів", - розповів він.

Сівкович навів слова Сацюка, про те, що Гоменюк розповіла йому, що "прибула з дорученням секретаріату президента, зокрема, Безсмертного і Балоги, із пропозицією дати свідчення на Медведчука – мовляв той організовував замах на Ющенка".

"За це, мовляв, сам Сацюк перестає підозрюватися в цій справі, йому повертають відняте генеральське звання, якщо треба, поновлять на посаді, допоможуть з бізнесом і ін. Тобто Сацюк узагалі виводиться зі справи про отруєння, і версія про отруєння на його дачі відпадає. Придумують щось інше і фальсифікують далі. Чому говорю про фальсифікації: тому що сам цей факт про неї свідчить, а є й інші", - сказав Сівкович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування