Візит патріарха Кирила "приправлять" провокаціями?

Вівторок, 21 липня 2009, 12:39

Представникам Української православної церкви Московського патріархату відомо про те, що в ході візиту до Києва патріарха Московського і всієї Русі Кирила нібито готуються провокації з боку українських націоналістів.

"Також у нас є інформація, що в УПЦ Київського патріархату існує група людей, які виступатимуть проти візиту патріарха", - сказав голова відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ МП архімандрит Кирило (Говорун) "Комерсанту-Україна".

Між тим, в Українській православній церкві Київського патріархату (УПЦ КП) теж мають інформацію про провокації, що готуються.

За словами голови інформаційно-видавничого управління Київської патріархії УПЦ КП єпископа Євстратія (Зорі), співробітники російських спецслужб збираються "переодягти певних людей у форму УНА-УНСО".

Інформацію про підготовку акцій, присвячених візиту патріарха Московського і всієї Русі Кирила до Києва, газеті підтвердили одразу в декількох громадських організаціях правого спрямування.

Керівник Українського православного братства святого апостола Андрія Первозванного Олександр Гудима повідомив, що його організація до приїзду патріарха проведе два пікети – поблизу входу в Києво-Печерську лавру й біля Владимирської гірки.

Голова виконкому УНА-УНСО Руслан Зайченко розповів, що його організація має намір "підтримувати порядок у той час, коли до Києва з'їдуться представники різних православних церков, які прагнуть того, щоб в Україні існувала єдина помісна церква".

Тим часом, заступник голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Мохник відмовився розкрити плани своєї партії щодо зустрічі патріарха Кирила. "Ми хочемо, щоб вони були реалізовані", - пояснив він, визнавши, що "Свобода" планує "масштабні акції".

Візит патріарха Московського і всієї Русі Кирила до Україну відбудеться з 27 липня до 5 серпня.

Голова інформаційно-видавничого управління Київської патріархії УПЦ КП єпископ Євстратій (Зоря) повідомив, що УПЦ КП закликає вірян до стриманості.

Раніше поставитися до візиту патріарха Кирила з розумінням, толерантністю й гостинністю закликала також Українська автокефальна православна церква (УАПЦ).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:54
Виробник IRIS-T обіцяє надіслати ще одну система в Україну "за кілька тижнів"
13:51
ВАКС дозволив конфіскувати активи експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва
13:43
Чи може дзвінок чи відео з полону змінити статус зниклого безвісти – пояснює Координаційний штаб
13:38
Вночі основною ціллю росіян був Івано-Франківськ – ПС
13:25
фотоУ Києві прощаються з письменником і громадським діячем Дмитром Капрановим
13:19
Співвласник "Космолоту" заявляє, що українські чиновники вимагають в нього мільйони євро – FT
13:01
Проєкт української фотографки Юлії Кочетової переміг у World Press Photo 2024
12:59
Удар по аеродрому в Джанкої: ГУР повідомило про ураження 4 установок С-400 ворога
12:50
футболЛунін про серію пенальті проти "МанСіті": Ми готувалися до всіх можливих пенальтистів і вирішили ризикнути
12:47
Розвідка Британії: Чорноморський флот РФ суттєво знизив активність та ховається у Новоросійську
Усі новини...