Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві демонтували намети Яценюка

Вівторок, 21 липня 2009, 14:30

"Фронт змін" Арсенія Яценюка звинувачує київську владу у незаконному демонтажі 7 інформаційних наметів.

Про це заявив на брифінгу заступник голови ради організації Андрій Пишний.

Він розповів, що в понеділок, 20 липня, працівники КП "Благоустрій", яке підпорядковується Київській міській владі, зокрема, меру Леоніду Черновецькому, розібрали та конфіскували 7 наметів "Фронту змін" у Києві.

До цих наметів, розташованих, зокрема, біля станції метро "Печерська", "Політехнічний інститут" та на Майдані Незалежності, під’їхали автомобілі, номери яких зареєстровані на КП "Київблагоустрій". Люди в камуфляжній формі із написами КП "Київблагоустрій" розібрали намети "Фронту змін", завантажили їх в автомобілі та вивезли. На брифінгу було продемонстровано відео демонтажу наметів, зняте активістами "Фронту змін" на мобільний телефон.

Пишний зазначив, що намети було встановлено відповідно до чинного законодавства. "Фронт змін" заздалегідь офіційно попередив Київську міську владу про місця розташування наметів для поширення інформації та збору підписів за референдум, хоча закон не зобов’язує цього робити.

За словами Пишного, КП "Благоустрій" не мало права вилучати майно "Фронту змін", адже комунальні підприємства не належать до числа суб’єктів права, уповноважених конфіскувати майно громадян та юридичних осіб.

У "Київблагоустрої" свої дії пояснили "Правилами благоустрою" затвердженими 25 грудня 2008 року, які забороняють самовільне розміщення наметів.

"Ми не вилучали, а демонтували намети. Ми не маємо нічого проти цієї політичної сили, але треба дотримуватися закондавства. Уявіть, якщо кожен киянин вирішить ставити свої намети. Ми демонтуєм незаконні споруди не тільки цієї політсили, а й інших", - заявили в "Київблагоустрої".

Керівник підприємства пан Сорокін заявив, що за дозволом на розміщення наметів "Фронт змін" мав звернутися до Головного управління архітектури.

Натомість Пишний наполягає, що намети не є малими архітектурними формами: вони не стаціонарні - збираються вранці та прибираються ввечері.

"Вони не використовуються для комерційної діяльності. Таким чином місцеві нормативні акти щодо МАФів не стосуються наметів "Фронту змін", - запевнив він.

Він нагадав, що громадська організація не повинна повідомляти владу чи будь-кого про проведення заходів для поширення інформації про саму організацію та її діяльність. Згідно Конституції України, законів України "Про інформацію", "Про об’єднання громадян" це право надано об’єднанням громадян.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування