Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко може піти у відставку між турами виборів?

Вівторок, 21 липня 2009, 14:55

Кабінет міністрів може піти у відставку між двома турами президентських виборів, припускає політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Про це він сказав у вівторок на прес-конференції, повідомляє "Ліга.net".

На думку Карасьова, четвірка "фаворитів" президентських виборів уже визначена – це Віктор Янукович, Юлія Тимошенко, Арсеній Яценюк та Віктор Ющенко.

У випадку перемоги будь-кого з кандидатів з'являється інтрига трансформації влади, оскільки вибори президента – тільки "пролог до нового серйозного переформатування у країні", упевнений політолог.

Засоби переформатування, за його словами, можуть бути різними.

"Між першим і другим туром можна буде відправляти у відставку уряд для того, щоб підстрахуватися, щоб Тимошенко не зустріла з короваєм, із хлібом-сіллю нового президента – наприклад, Віктора Ющенка чи Віктора Януковича, чи Арсенія Яценюка", - каже Карасьов.

"Уявляєте, другий тур: Юлія Тимошенко залишається прем'єром, а хто президент – невідомо. Розумієте, у чому проблема президентських виборів? Прем'єр відомий, причому у цього прем'єра повноважень більше, ніж у чинного президента, більше, ніж у президента, якого обиратиме країна, а президента ми ще не знаємо", - підкреслює він.

"Якщо президентом стає Юлія Тимошенко, вона робить дубль – прем'єр і президент. Якщо Віктор Янукович – здрастуйте, Вікторе Федоровичу, а я тут, ви на морі – а я тут... Або: дорогий Ви наш, молодий кіндер-сюрпризе, ласкаво просимо у пекло, як у голлівудському фільмі... Далі – Вікторе Андрійовичу, ну що, знову приїхали, припливли, називається", - перебирає варіанти Карасьов.

"Це смішно, але я не знаю, чим це скінчиться, тому що це може так бабахнути", - зазначає політолог.

За його словами, самі вибори можуть пройти спокійно, а ось у ході переформатування влади "країна може стати дибки".

Карасьов також вважає, що кандидат, який виграє президентські вибори, спробує змінити конфігурацію парламентської більшості "під себе", створити реальну більшість, а після цього – і новий уряд на базі цієї більшості.

"Якщо не вдасться в такий спосіб переформатувати Верховну Раду, тоді, мабуть, будуть дострокові парламентські вибори", - сказав він.

Як відомо, Верховна Рада призначила чергові вибори президента на 17 січня 2010 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування