Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб "залатати" дірки, Тимошенко буде "вибивати" борги і звільняти податківців

Вівторок, 21 липня 2009, 15:36

Кабмін ініціює звільнення керівників місцевих органів держаної податкової служби у разі непогашення ними податкового боргу, що утворився станом на 1 липня 2009 року.

Про це йдеться у постанові Кабміну "Про додаткові заходи щодо мобілізації доходів бюджету у другому півріччі 2009 року" від 17 серпня, розміщеній на урядовому порталі.

Зокрема, Кабмін доручає довести до місцевих державних податкових адміністрацій щомісячний норматив скорочення податкового боргу "у розмірі не менш як 10 відсотків його загальної суми залежно від результатів інвентаризації та обсягів податкового боргу, що утворився станом на 1 липня 2009 року".

"У разі невиконання зазначеного нормативу порушувати питання щодо відповідності займаним посадам керівників відповідних органів держаної податкової служби", - сказано у постанові.

Крім того, Кабмін доручив обласним і міським державним адміністраціям подати до 10 серпня пропозиції про звільнення з посад керівників підприємств державного сектору економіки, що мають станом на 1 серпня 2009 р. податковий борг.

Державній податковій адміністрації доручено в триденний термін провести інвентаризацію податкового боргу, зокрема, в розрізі територій, великих підприємств-боржників, періодів виникнення, динаміки стягнення, ступеню безнадійності, а також забезпечити щомісячне оголошення переліку суб`єктів господарювання, які мають податковий борг станом на кінець останнього звітного періоду.

У документі також йдеться про посилення роботи "із забезпечення надходження коштів до бюджету, зокрема стягнення податків, зборів (обов’язкових платежів) шляхом застосування процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Уряд також доручив місцевій владі утворити у тижневий строк спеціальні комісії з питань погашення податкового боргу із застосуванням практики заслуховування керівників підприємств-боржників.

"Для запобігання завданню збитків бюджету поширити практику звернення до суду щодо визнання на підставах та у порядку, передбачених законодавством, недійсними договорів, укладених суб’єктами господарювання, які мають податковий борг", - сказано у документі.

У постанові також міститься вимога інформувати щомісяця Кабмін і Міністерство фінансів про виконання зазначеного нормативу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування