Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Росії дуже пильно стежать за Байденом в Україні

Вівторок, 21 липня 2009, 16:14

Міністерство закордонних справ Росії уважно відстежуватиме візит віце-президента США Джозефа Байдена до України і Грузії 20-24 липня.

Про це у вівторок на брифінгу в Москві сказав офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко, відповідаючи на запитання, наскільки доречний візит Байдена до України і Грузії на тлі "перезавантаження" російсько-американських відносин і роковин південно-осетинського конфлікту.

Зокрема, Нестеренко повідомив, що МЗС РФ знає про цей візит, і звернув увагу на явно невипадково підібрані країни і час.

Окрім цього, він підкреслив, що в МЗС Росії знайомі з коментарями, що набули поширення, в тому плані, що це "свого роду балансовий постскриптум", пов`язаний з російсько-американським саммітом, що пройшов в Москві на початку липня.

"Чи це так, і чи є тут якесь подвійне дно, думається, що це питання не до нас. Було б логічно адресувати його тим, хто відповідає за архітектуру американської зовнішньої політики", - сказав Нестеренко.

"Природно, ми уважно стежитимемо за тим, що відбувається, тим паче, що йдеться про прикордонні з нами держави", - підкреслив він.

За словами представника МЗС, сенс принципової зовнішньополітичної позиції РФ полягає в тому, що Росія не узурпує і не монополізує нічиїх прав.

"Вибір партнера для міжнародної взаємодії – це справа самих суб`єктів міжнародних зв`язків. Головне, щоб це здійснювалося транспарентно, без підкилимних ігор, і не за рахунок чужих інтересів, щоб враховувався регіональний контекст відносин, цивілізаційний, історична специфіка і культурно-інтеграційні традиції, що склалися", - сказав Нестеренко.

При цьому він підкреслив, що йдеться про дотримання принципу "відкритих дверей", за який ратують західні партнери.

За словами Нестеренка, МЗС РФ не проти, якщо в сусідніх країнах і регіонах відносини будуватимуться на принципах взаєморозуміння, рівності і взаємної вигоди.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...