Ющенко подобається діалог з Джамахірією

Вівторок, 21 липня 2009, 19:20

Україна бачить Лівію провідним партнером на Африканському континенті.

Про це заявив президент Віктор Ющенко під час зустрічі з секретарем Вищого народного комітету Лівії Аль-Багдаді Алі аль-Махмуді, який перебуває в Україні з робочим візитом, повідомляє прес-служба глави держави.

Під час зустрічі було обговорено низку актуальних питань двостороннього українсько-лівійського співробітництва, зокрема щодо спільної реалізації проектів у нафтогазовій сфері, сільському господарстві, авіапромисловості, перспектив військо-технічної співпраці тощо.

Президент зазначив, що за останній рік торговельно-економічні зв'язки України та Лівії значно активізувалися.

Ющенко висловив упевненість в успішній реалізації таких масштабних спільних проектів, як проект "100 тисяч гектарів" з вирощування в Україні зернових для потреб Лівії, будівництво в Україні лівійською стороною нового нафтопереробного заводу, створення у Лівії підприємства з будівництва та обслуговування літаків сімейства "Антонов" та інших.

Він висловив задоволення активізацією протягом останнього часу українсько-лівійського політичного діалогу на вищому рівні, особливо наголосивши, що дружні партнерські відносини, які склалися між керівництвом України та Лівії, є запорукою подальшого розвитку взаємовигідного двостороннього співробітництва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування