Ющенко розказав Байдену про прогрес української демократії

Вівторок, 21 липня 2009, 20:05

Президент Віктор Ющенко запевнив віце-президента США Джозефа Байдена у незворотному просуванні України шляхом демократії та прогресі демократичних політичних і економічних реформ.

Про це йшла мова, під час українсько-американський переговорів, які розпочалися під головуванням Ющенка та Байдена, повідомляє прес-служба президента.

"Я задоволений тими внутрішніми процесами, які відбулися в останні 4 роки. Ми здобули фундаментальні права, у нас реалізовано демократичне право вибору", – сказав він.

Також на початку переговорів глава держави відзначив стратегічний характер двосторонніх відносин, підтверджений у хартії Україна – США про стратегічне партнерство від грудня 2008 року.

З української сторони у переговорах беруть участь глава секретаріату президента Віра Ульянченко, секретар РНБО Раїса Богатирьова, заступник секретаря РНБО Володимир Огризко, в.о. міністра закордонних справ Юрій Костенко, в.о. міністра оборони Валерій Іващенко, заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук.

Також у переговорах беруть участь посол України в США Олег Шамшур, уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, керівник офісу президента Руслан Демченко.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...