"Регіони" знову обіцяють не блокувати трибуну, якщо…

Середа, 22 липня 2009, 08:21

Партія регіонів дасть можливість провести позачергову сесію Верховної Ради у п`ятницю, 24 липня, якщо першим питанням порядку денного розглядатиметься питання про підвищення соціальних стандартів.

Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович.

Говорячи про можливість блокування позачергової сесії парламенту, він зазначив: "В мене є підстави сподіватися, що буде розуміння, а якщо не буде розуміння, то не буде ніякої сесії".

Лавринович висловив сподівання, що в п’ятницю не потрібно буде блокувати трибуну парламенту для того, "щоб стало зрозуміло, що першим має розглядатися питання щодо соціальних стандартів".

"Сподіваюсь, що воно буде поставлено першим без додаткових дій, які б привернули увагу до того, що потрібно обов’язково виконувати в Україні ті закони, які є чинними і стосуються захисту всіх громадян України", - додав перший віце-спікер.

Він вважає, що "це питання має бути розглянуте першим в спокійному режимі і має бути прийнято рішення".

Як повідомлялося, фракція Партії регіонів з початку липня блокувала роботу парламенту, вимагаючи ухвалення закону про підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. "Регіонали" розблоковували трибуну і президію ВР лише для прийняття кількох рішень.

16 липня голова ВР Володимир Литвин закрив четверту сесію.

Позачергова сесія ВР запланована на 24 липня за ініціативи фракції БЮТ.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування