Огризко вважає, що Росія допоможе українцям вирішити проблему НАТО

Середа, 22 липня 2009, 09:26

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Володимир Огризко закликає росіян поважати міжнародне право.

За його словами, російські партнери ніби не розуміють, що написано в угодах, підписаних між Україною та Росією про статус і умови перебування російського Чорноморського флоту на території України від 1997 року.

"Всі пересування військової техніки, особового складу, пов’язані з діяльністю флоту, відбуваються лише за погодженням із українською стороною", – наголосив Огризко в ефірі Радіо "Свобода".

За його словами, у разі продовження подібного в Україні "на одну проблему стане менше".

"Якщо такою буде позиція наших російських партнерів, я Вам гарантую: проблеми зі вступом України до НАТО просто-напросто раз і назавжди закінчаться", - зазначив Огризко.

Раніше в вівторок у Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що ніякі угоди при переміщенні ракет у Севастополі не порушувались.

У Москві висловили здивування діями української влади, яка 8 липня перешкоджала передислокації ракет військовослужбовцями російського Чорноморського флоту.

Як відомо, 8 липня українські правоохоронці зупинили три автомобілі Чорноморського флоту Росії, які без узгодження з компетентними органами України перевозили крилаті ракети густонаселеними районами Севастополя.

У вівторок, 21 липня ДАІ Севастополя знову затримало дві машини Чорноморського флоту РФ, які перевозили по місту крилаті ракети "Малахіт".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування