МЗС знову просить Росію не катати ракети по Криму

Середа, 22 липня 2009, 11:44

Україна застерігає Росію від перевезення територією України небезпечних вантажів та озброєнь, а також пересувань військових підрозділів.

Про це йшлося під час чергових українсько-російських консультацій з проблемних питань тимчасового перебування ЧФ РФ на території України, повідомляє прес-служба МЗС.

"Під час обговорення найбільш проблемних питань російську сторону було застережено від подальших порушень Чорноморським флотом РФ вимог двосторонніх угод та законодавства України в частині перевезення територією України небезпечних вантажів та озброєнь, а також пересувань військових підрозділів", - сказано у повідомленні.

Під час переговорів також було наголошено, що такі перевезення і пересування можливі лише за згодою української сторони.

"Україна очікує від російської сторони неухильного дотримання положень двосторонніх угод та законодавства України стосовно тимчасового перебування російського флоту на території України. Домовлено про продовження двосторонніх переговорів із зазначеної проблематики", - йдеться у повідомленні МЗС.

Українську делегацію на переговорах очолював директор першого територіального департаменту МЗС України Леонід Осаволюк, російську – тимчасовий повірений у справах Російської Федерації в Україні Всеволод Лоскутов.

Як відомо, у вівторок ДАІ Севастополя затримало дві машини Чорноморського флоту РФ, які перевозили по місту крилаті ракети "Малахіт".

Росія стверджує, що переміщення ракет територією Криму відповідає російсько-українським двостороннім угодам.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування