Черномирдін: Україна до відносин Росії й США ні причому

Середа, 22 липня 2009, 13:21

Розвиток міждержавних російсько-американських відносин не має жодного стосунку до України та її співпраці з США, упевнений спецпредставник президента РФ із питань економічної співпраці з країнами СНД, екс-посол Росії в Києві Віктор Черномирдін.

"Наші відносини з США – це наші відносини. Україна жодного відношення до цього не має, у нас свої проблеми, свої програми роботи з США", - заявив Черномирдін на брифінгу в аеропорту "Жуляни" у середу, перед вильотом із Києва до Москви.

Він зазначив, що "скоріше болісно в Києві ставляться до цього – до перезавантаження, як це обізвали", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми давно не ставимо за основу нікого, нікого сюди не пристібаємо – до наших відносин. Причому тут Україна, причому тут якісь інші держави? – у нас своїх проблем предостатньо", - підкреслив спецпредставник президента РФ.

Черномирдін також висловив думку, що візит президента США Барака Обами до Росії "дуже багато дав" йому.

"Думаю, президент США почерпнув багато цікавого за час цього візиту в частині розуміння російської політики", - зазначив він.

При цьому екс-посол підкреслив, що "Україна живе своїм життям, у неї свої відносини".

Черномирдін також наголосив, що Росія для України є стратегічним партнером.

"І ми розвиваємо свої відносини, нам не потрібні ніякі помічники і порадники в частині цих відносин, у тому числі й у частині наших відносин із США", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News