Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна – найдемократичніша країна в регіоні

Середа, 22 липня 2009, 13:27

США вважають Україну найбільш вільною і демократичною країною у своєму регіоні.

"Україна сьогодні є найбільш свободою і демократичною країною в цьому регіоні", - сказав віце-президент США Джозеф Байден у своєму виступі перед українськими й американськими бізнесменами, студентами і політиками в середу в Києві.

Віце-президент США підкреслив, що українці мають пишатися тим, що відбулося в 2004 році і тим, чого вони змогли досягти: вільні і прозорі вибори, свобода преси, зміцнення демократії.

"Однак, як і в будь-якій справжній демократії, свобода є тільки початком, а не кінцем", - зазначив він, додавши, що варто ще багато чого зробити для того, щоб громадяни були задоволені своїм рівнем життя.

"На шляху України до демократії і процвітання США завжди буде стояти поруч. Адміністрація Обами не відступить від підтримки вільної і незалежної України", - завірив віце-президент.

Байден знову підкреслив, що " перезавантаження відносин США і Росії" не може бути на шкоду украинсько-американських відносин.

"З перезавантаженням відносин між Росією і США, ми знову підтверджуємо підтримку незалежності України. ...В іншої країни або нації не може бути права вето на вибір, який зробила незалежна держава. Суверенні держави мають право прийняти своє власне рішення про свою зовнішню політику і вибрати своїх союзників", - заявив Байден.

Байден підтвердив, що США підтримує євроатлантичні прагнення України.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування