Турчинов радить берегти здоров'я Пукача

Середа, 22 липня 2009, 13:59

Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов радить силовим структурам звернути увагу на безпеку затриманого екс-керівника Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України Олексія Пукача.

Про це він заявив у середу журналістам, передає Ліга.net.

"Дуже багато впливових, у тому числі і політиків, впливових людей не зацікавлені в тому, щоб відповіді щодо замовників (убивства журналіста Георгія Гонгадзе) потрапили на судове засідання", - сказав він.

"І я б наполегливо порадив тим слідчим, силовим структурам, що відповідають сьогодні за проведення слідства особливу увагу звернути на безпеку пана Пукача", - заявив Турчинов.

За його словами, необхідність посилення безпеки затриманого потрібна "для того, щоб у нього не було ніяких проблем зі здоров'ям, щоб він міг спокійно давати свідчення і для того, щоб ця справа дійшла до суду".

Турчинов також вважає за необхідне, щоб Генпрокурор Олександр Медведько взяв під свій особистий контроль розслідування убивства Гонгадзе.

"Я б дуже не хотів, щоб намагалися грати в якісь політичні ігри або грати в політичні іграшки навколо такого серйозної, принципової для нашої держави справи", - зазначив він.

Також Турчинов не зв'язує затримання Пукача з президентськими виборами.

"Я не думаю, що хтось чекав, щоб затримати Пукача саме напередодні виборів. У розшуку він знаходився з 2005 року. Інше питання - що, як у Біблії сказано, усе таємне стає явним", - сказав він.

"Я упевнений, що це свідчення того, що багато хто намагається ховатися від слідства, це стосується не тільки цієї справи, але рано чи пізно вони мають сісти на лаву підсудних. І просто поштовх до цієї справи, безумовно, дав сам арешт. І я не думаю, що хтось там вичікував, коли заарештовувати, коли - не заарештовувати. Коли змогли, тоді і заарештували. І слава Богу", - додав він.

При цьому Турчинов висловив упевненість у тому, що після арешту Пукача буде отримана відповідь щодо замовників "цього страшного убивства".

В вівторок увечері Генпрокуратура і СБУ затримали Пукача в Житомирській області. Пукач знаходився в розшуку з 2003 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...