Ющенко сказав ГПУ і СБУ, щоб "волосинка з голови Пукача не впала"

Середа, 22 липня 2009, 16:02

Президент Віктор Ющенко доручив керівникам Генпрокуратури і СБУ забезпечити максимальну безпеку життя Олексія Пукача, затриманого у вівторок.

Про це Ющенко сказав в інтерв'ю газеті "Сільські вісті", повідомляє прес-служба президента.

"Я вчора дав доручення, щоб волосинка не впала з голови Пукача, щоб він знаходився на території, яка щосекунди контролюється на предмет безпеки його життя", – сказав він.

Ющенко підкреслив, що відповідальність за це поклав персонально на заступника генпрокурора Миколу Голомшу та голову СБУ Валентина Наливайченка.

За інформацією президента, перший допит генерала був дуже результативним і засвідчив його готовність співпрацювати зі слідством.

"Я думаю, суспільство стане свідком великих новин", – зазначив президент.

Ющенко ще раз назвав затримання Пукача знаковим кроком, який матиме гучний розголос у світі, в українському суспільстві і політикумі.

"Справа честі для мене – це розслідування справи про вбивство Гії Гонгадзе. Бо це змагання між двома силами: добра і зла", – сказав Ющенко.

"Та операція, яка була здійснена вчора СБУ і Генпрокуратурою, це той вінець, якому можна аплодувати. Сьогодні Україна стає свідком завершення найпринциповішої кримінальної справи. Принциповість тут полягає не лише в тому, що відновиться справедливість закону, а й в тому, що вона відновиться навіть щодо дій, які вчинили найвищі посадові особи", – додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування