Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Пукача: ніякі слідчі дії ще не проводилися

Середа, 22 липня 2009, 20:22

Ніяких слідчих дій із затриманим колишнім начальником кримінальної розвідки МВС Олексієм Пукачем не проводилось.

Про це заявив його адвокат Сергій Осика в ефірі 5 каналу.

"Я зв'язувався зі слідчим Генпрокуратури, у провадженні якого знаходиться справа. Від нього я дізнався, що жодних слідчих дій у середу не проводилося, не проводилися вони і вночі", - зазначив він.

За інформацією адвоката, Пукач був доставлений до Києва тільки рано вранці, і слідчі дії плануються в четвер, починаючи з 9 години ранку.

Коментуючи заяви заступника голови СБУ Василя Грицака про те, що Пукач назвав замовників вбивства Георгія Гонгадзе, Осика сказав, що Грицак "не причетний до слідчих дій".

"За моїми даними, справа знаходиться у провадженні головного слідчого управління Генпрокуратури, воно не знаходиться у провадженні СБУ", - зазначив адвокат.

"Я вважаю, що це дурість і дезінформація громадської думки. Якщо Пукач і назве якісь імена, то у відповідності до процесуальних дій, їм будуть пред'являтися звинувачення і про це дізнається громадськість", - заявив він.

"Те, що буде говорити Пукач - це буде фіксуватися, будуть процесуальні дії, які будуть проходити в присутності адвоката. Робити такі голослівні та некомпетентні заяви у період передвиборної компанії є некомпетентним і некрасивим по відношенню до суспільства", - вважає Осика.

"Якщо ця інформація не підтвердиться, то дії Грицака можна буде розцінювати як тиск на слідчих, на учасників процесу, на Пукача. Якщо це не підтвердиться, то Грицак буде нести кримінальну відповідальність", - заявив він.

Також адвокат зазначив, що "Пукач може пред'явити йому (Грицаку) цивільний позов за розголошення інформації, яка не відповідає дійсності".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування